Οι εκλογές στην εποχή του internet

Θεωρούμε αυτονόητο στην εποχή που επικοινωνούμε κυρίως με μηνύματα και όχι με τηλέφωνα, που ανοίγουμε τραπεζικούς λογαριασμούς με το κινητό μας σε οποιαδήποτε χώρα και όχι σε κατάστημα, οτι πρέπει η δημοκρατία να εκφράζεται με πιο σύγχρονους τρόπους, και όχι μονο περιοριστικά – με την παραδοσιακή κάλπη.

Η υλοποίηση ενός πρόσθετου ψηφιακού τρόπου για να ψηφίζουμε σίγουρα θα δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερους να συμμετέχουν λόγω ευκολίας καθώς δεν θα χρειάζεται μετακίνηση και στους νέους να εκφραστούν, όπως κάνουν στις υπόλοιπες δραστηριότητες της ζωής τους.

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία σηματοδοτεί για έναν πολιτικό φορέα οτι ακολουθεί το ρεύμα της εποχής προς την ψηφιακή ενεργοποίηση των πολιτών για τη Δημοκρατία. Στην εποχή που όλο και περισσότερες καθημερινές δραστηριότητες γίνονται ηλεκτρονικά, που καθημερινά σχεδόν όλοι ενημερώνονται και διαβουλεύονται στα κοινωνικά δίκτυα, η ψήφος δεν θα μπορούσε να μην είναι και ηλεκτρονική. Επιπλέον, δεν αποκλείει κανέναν να εκφραστεί, είτε μένει στην πόλη, είτε σε μια απομακρυσμένη περιοχή, είτε εκτός Ελλάδας.

Υπάρχουν περίπου 24 παραδείγματα χωρών που έτρεξαν ηλεκτρονικές εκλογές (https://en.wikipedia.org/wiki/Electronic_voting_by_country) . Michael Psallidas

Related Post

0 Comments

leave a comment